Бившият съпруг на Софи Маринова – айтозлията Тодор Давидов-Гринго е арестуван за брутален екшън пред автомивка в града. Той нападнал с нож свой съгражданин заради стар конфликт помежду им и го заплашил, че „ще го направи на две парчета“, съобщава "Флагман". 

Криминалната сцена се разиграла във вторник посред бял ден, разкриват източници. Двамата били в обтегнати отношения, тъй като от една година Гринго дължал голяма сума пари на въпросния мъж, а след това се покрил.

Те случайно се засекли в автомивката.

Мачото на Софи Маринова побеснял, след като другият попитал за парите, извадил нож и се опитал да го нападне. Други мъже са успели да ги разтърват. Гринго духнал от мястото, но срещу него е подаден сигнал и днес той е арестуван в РУ-Айтос.

"Скочи ми с нож, искаше да ме убие, каза, че ще ме направи на две парчета и че ще ми запали колата", разказва Ахмед Ахмедов, който вчера бе нападнат от бившия съпруг на Софи Маринова Тодор Давидов-Гринго. Наш екип го откри минути след срещата му с адвокат. 

Конфликтът между двамата започнал още преди една година. Ахмед, който от над 10 години живее и върти строителен бизнес във Франция, и Гринго били в приятелски отношения. Двамата айтозлии сключили сделка за коли. 


Ахмед Ахмедов
Снимка: Флагман

„Баща ми почина и няколко месеца по-късно реших да продам колата му, преди това бях докарал от Франция и един Фолксваген Пасат, реших и него да го махна. С Гринго се разбрахме за 9 хиляди лева да ги вземе. Уж всичко беше точно.

Имам и звукови записи в месинджър, в които ми обяснява, че ще ми даде часовник, който струва 1000 лева, останалата сума от 8 хиляди пък на два пъти – 4-5 хиляди през август (миналата година) и останалата сума – през септември, преди да замина отново за Франция.

Като стана време да си искам парите обаче той буквално изчезна. Нито ми отговаряше на съобщенията, нито на телефонните обаждания. Накрая ме блокира отвсякъде“, разказал Ахмед Ахмедов. 

Той скоро пристигнал отново и решил на всяка цена да си потърси парите. Всичките му опити да се свърже с Гринго обаче били неуспешни. До вчера. Отишъл в автомивка „Мъни“. Собственикът Феим му обяснил, че Гринго също е оставил колата си, в момента го няма, но трябва да се върне.

„Реших да го почакам, за да питам за парите. Дойде, поздравих го, той отказа да говори с мен. Питах го дотук ли трябваше да стигнем, но той побесня, бутна ме и изкара нож, с който ме заплаши. Искаше да ме наръга. Крещеше ми:

„Ще те направя на две парчета, ще те излежа 3-4 месеца и пак ще съм на свобода. Не ме ли знаеш, никой в България не иска да си има работа с мен. Ти къде си тръгнал?! После ми каза „Имаш хубава количка гледам, внимавай да не ти я запалят. Дойдоха после други мъже и той тръгна нанякъде“, обясни още пострадалият. 

Ахмедов се обадил на тел. 112. На място веднага пристигнали полицаи, на които подробно разказал за нападението. Той е издирен и арестуван за заплахите, съобщиха наши източници.

Нападнатият айтозлия каза, че ще си търси правата в съда, той вече се е консултирал с адвокат. „Не ме е страх от него, няма да оставя нещата така“, категоричен е той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук