"В Ловеч местната общинсна администрация и кметът Минчо Казанджиев правят поредния подарък на близко до тях икономически кръгове и фирми". Това заяви днес областният лидер на "Атака" и зам.-шеф на Общинския съвет Кирил Гумнеров по повод решението да бъде продадена онази част от ловешките хали, която продължава да е общинска собственост.
Преди 5 години основната част от търговския обект, който днес е руини, бе закупен от фирма "СВА" с идеята на негово място да бъде заработи модерен супермаркет и десетки работни места. По неясни причини обаче "СВА" се отказа от плана си.
Според Гумнеров днес общинската администрация се опитвала да доликвидира имота, като продаде останалите около 220 кв.м площ за сумата около 50 000 лв.
"Това е смешна сума и реално сделката е за около 120 евро на кв.м. Вместо да продава, по-добре е кметът да предприеме стъпки за разваляне на договора със "СВА". Сегашните му действия обаче само показват, че администрацията му е движена не в полза на ловчанлии, а за интересите на определени икономически кръгове", допълни още сподвижник номер 1 на Волен Сидеров в региона.
Наскоро той поиска Община-Ловеч да брои по 1 000 лв. за новородено пеленаче от следващата година при условие, че родителите имат адресна регистрация в общината и са на възраст над 18 години. /Гергана Димитрова, БЛИЦ