Не се опитваме да играем,каквато и да е игра с Конституцията. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Съвременните будители са навсякъде около нас. И младите будни хора, които са на площада, и учителите, българските лекари, които осветяват нощите, за да покажат и да насочат вниманието към грижата за всеки един и за себе си и за обществото ни", каза още Атанасова в телевизионно интервю.

На въпрос дали има будители сред политиците, Атанасова коментира, че има такива.

"Сред моите колеги има хора, които могат да бъдат наречени съвременни будители", посочи още Атанасова.

На въпрос кои са съвременните будители сред политиците, Атанасова отговори: "Вижте, ще бъде категорично може би некоректно да посоча едно, две или три имена. Нека да кажа, че за последните 30 години хората, които са били стожери на демокрацията, на демократичните процеси. Даже онези, които при приемането на настоящата Конституция се противопоставиха и обявиха гладна стачка. В съвремието ни има също такива хора".

Десислава Атанасова се спря и на темата за нова Конституция.

Тя подчерта, че нова Конституция се приема от ВНС и допълни: "Държа да отбележа, че единственото, което може да направи 44-ото Народно събрание е да вземе решение за провеждане на избори за ВНС и за разпускане на настоящия парламент".

"Не се опитваме да играем, каквато и да е игра. Ние предложихме промяна в Конституцията и рестарт на държавата. Такива въпроси бяха поставени в първите дни на протеста. Имаше огромно множество, вие не чухте ли този апел?", попита още Атанасова.

На въпрос дали чуват, че протестиращите продължават да искат оставка, Атанасова каза, че управляващите чуват много добре.

"Има избори след няколко месеца. Нали си представяте оставка в този момент. Без бюджет за следващата година, без обезпечени плащания включително в здравната, социалната система", каза още Десислава Атанасова.

Тя посочи, че не намира паралел между Лукашенко и Борисов, нито между държавите, които управляват.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!