Това лято пътуването със самолет в Европа се очертава да се превърне в истинско предизвикателство за нервите на пътниците. Причината за това е недостигът на служители в отделни европейски авиолинии и предупрежденията, които валят ежедневно за отменени полети. 

Хаосът, който вече е факт по европейските летища, застигна и варненския аеропорт. Снощи е имало инфарктни моменти на летище Варна, съобщава Травелнюз.

Пълен хаос на летищата по света - защо и докога?

От закъсняващ полет на Wizz Air са се оплакали пътници. Самолет на авиокомпанията за Лутън в 19.30 ч. не е излетял, тъй като все още не бил пристигнал от Великобритания. Хората получили съобщения на телефоните си за закъсняващия полет чак в 19.20 ч., като полетът им е бил преместен за 22 часа.

Други полети също закъснявали. Летище Варна и заведенията в него са били препълнени, а пътниците - изнервени от дългото изчакване и липсата на информация.

Хаос по летищата може да провали почивката на стотици туристи това лято в Европа. Причината са закъснения и отменени полети заради липса на служители. Това се усеща вече във Великобритания, Германия, Нидерландия и др. Отделно започнаха стачки на служителите в авиокомпаниите. Синдикатите на заетите в авиацията в Португалия и Испания обявиха готовност за протест. Те настояват за по-добро заплащане и условия на труд. Протест обявиха и от Скандинавските авиолинии. Към тях се включиха пилоти от Дания, Швеция и Норвегия.

Продължава недоволството на наземния и кабинния персонал на летището в Брюксел. Отменени са над 300 полета. Според служителите в авиокомпаниите през лятото пътуването със самолет ще е истинско предизвикателство заради липсата на персонал, който беше освободен по време на пандемията от Ковид и все още не навсякъде е възстановен напълно.