В навечерието на новия зимен сезон 2020-2021 г. нашите съвместни усилия са насочени към подготовката на курорта за посрещане на гостите от страната и чужбина при пълно съобразяване с изискванията за работа  в условията на продължаващата ПАНДЕМИЧНА COVID-19 обстановка.

Носейки заслужено името на най-добрия курорт в България и на „Зимна столица на Балканите“, за Банско е привилегия да предостави най- съвременните, отговарящи на международните и световни предписания организационни и санитарни мерки по изискванията за работа в създалата се обстановка.

Наред с това, за да изразим уважението и благодарността си към българските медиците на първа линия, които работят неуморно и неотлъчно за справяне със ситуацията и с грижа за хората, ние - Община Банско, „ЮЛЕН“ АД - концесионер на ски зоната и Алиансът за популяризиране и развитие на туризма в регион Банско, още през месец май 2020 г. лансирахме и с откриването на зимния сезон ще стартираме инициативата

БЕЗПЛАТЕН УИКЕНД в БАНСКО за медиците от първа линия  в борба срещу КОВИД-19.

Всички вие, представителите на туристическия бизнес в курорта ще имате възможността да участвате пълноправно в инициативата, като предоставите:
î квота от минимален брой стаи в зависимост от възможностите на управлявания от вас обект;
î помещения (двойни стаи или едностайни апартаменти), на разположение през сезона за определен брой лица;
î безплатно настаняване за уикенд (петък-неделя) за двама;
î изхранване на полупансион (закуска и вечеря).

Ползването ще става по предварителна заявка и след потвърждение от всеки хотел (обект за настаняване).
Община Банско ще координира официалната комуникация с държавните органи, а по време на сезона ще предостави безплатно услуги за гостите на инициативата в сферата на културното наследство, спорта и туризма.

Фирма ЮЛЕН ще предостави безплатно ползване на двудневнен пакет (лифт карта, ски оборудване и ски училище) за двама.
Подборът на гостите ще става съгласувано с Националния Оперативен Щаб, като всяко здравно заведение ще предостави списъци на членовете на екипите си, които отговарят на критерия за участие в благородната инициатива.

За целта молим, до 15 ноември 2020 г., хотелиерите да потвърдят  броя стаи и описание (снимки) на обекта, който предлагат, както и контакти за връзка и резервации.

Тези обекти ще бъдат публикувани и рекламирани като участници в кампанията. От своя страна Община Банско и фирма ЮЛЕН ще публикуват на сайтовете си условията за ползване на безплатния уикенд и контакти за записване.

За удобство и оперативност, обслужването на заявките и връзката с държавните органи, хотелиерите, предоставящи настаняване, и фирма ЮЛЕН, предоставяща ски услугите, ще се осъществява от туристическа агенция, член на Алианса за популяризиране и развитие на туризма в регион Банско (мейл адрес [email protected]).

Детайлна технология и финална визия на тази кампанията ще бъде предоставена преди старта на сезона.
В очакване на вашето благородно сътрудничество в подкрепа на българските медици от първа линия в борбата срещу КОВИД-19, ОБЩИНА БАНСКО, „ЮЛЕН“ АД, 

Сдружение „Алианс за популяризиране и развитие на туризма в регион Банско“