Имената на бившия евродепутат Николай Бареков и съпругата му Мария Календерска изскочиха от "Досиетата Пандора" за укриване на офшорна фирма на Британските вирджински острови, съобщава bTV.

Самият бивш тв водещ използва социалните мрежи, за да отговори на изнесената информация.

"Явно още съм все така опасен, след като мекеретата на Прокопиев претоплиха отнякъде старата манджа и пак се върнаха към 2013 г. със сюжета "къщата в Драгалевци" с поредната порция лъжи и неверни внушения по мой адрес и този път по адрес на Мария Календерска. За жалост не се посвениха да си оцапат ръцете с една българка, родила четирима българи без лев помощ от държавата, която миналата година в същите дни беше на смъртен одър бременна. Боклуците надминаха даже моите очаквания към тях. 

Всички права срещу клеветническите скалъпени твърдения ще бъдат потърсени в съда. 

Истината е проста - никога и по никакъв начин аз или Мария (която е съвсем отделна личност и няма за жалост брак с мен) не сме имали заедно или поотделно пари, трансфери на пари, офшорни сметки или собственост движима или имот в чужбина. Единствено и само в България пред очите на всички българи - имаше една къща, в която вече десет години живеят четири деца, купена с пари, дадени от мен по БАНКОВ път преди почти 9 години още преди да участвам за кратко и злощастно за репутацията и благосъстоянието ми в политическия живот, след като са получени също по ЗАКОНЕН БАНКОВ път от трудови договори с платени дължими данъци към държавата. Къщата огледахте добре по всички телевизии преди 8-9 години. 

Е, та копоите на Прокопиев предизборно пак се върнаха на къщата - с нищо по-различно от темите от 2013 година, когато бях на път да направя партия срещу статуквото и да го разруша. Поне са припомнили, че всичко е било подробно проверено от НАП цели две години по времето, когато бях Обществен враг номер 1 на същото статукво.

За разлика от именията и дворците на поръчителя на компромата олигарха Иво Прокопиев (с две партии в джоба) в чужбина и десетките му тайни и скрити собствености - аз нямам НИЩО, безработен съм от години, КАМО ЛИ НЯКОГА ДА СЪМ ИМАЛ НЕЩО ОБЩО С ОФШОРКА и той го знае отлично. То е ясно и от статийката в bird като бял ден. Всичко налично винаги и точно съм декларирал. Проверено! Мария Календерска е декларирала всичко по закон надлежно и коректно пред българските власти и си е платила за това и с пари за данъци, и с много гнусни незаслужени атаки срещу нея през годините. Без привилегията да е била на държавната софра даже и за една секунда", написа Бареков.