Сериозни обвинения подготвя прокуратурата срещу 20-годишния Хюсеин М. и 17-годишния Хилми Ч., които подлудиха Слънчев бряг с изстъпленята си. Припомняме, че само за 20 минути във вторник сутринта младежите от руенските села Снягово и Преображенци пребиха турист, вилняха в „Бийч бар – Мания“, нападнаха охраната на заведението, след което успяха да ограбят италианец, пише Флагман бг.
Според източници двамата тъкмо дошли в Слънчев бряг, където планирали да работят през летния сезон. Въпросната вечер решили да се почерпят, но солидното количество алкохол отключило невиждана агресия у Хюсеин и Хилми. Те буквално помитали всичко по пътя си, преди да бъдат закопчания от полицията. В момента руенските батки са на свобода, но това може да се промени още утре.

„В момента срещу двамата са образувани 3 бързи производства. Планираме да ги обединим в едно дело за грабежи и нанасяне на телесни повреди по хулигански подбуди“, съобщиха за Флагман.бг от прокуратурата. Обвинението срещу Хилми и Хюсеин все още не е готово, тъй като се е бързало с разпитите на пострадалите пред съдия, защото повечето от тях са чужденци.

Българският наказателен кодекс предвижда сурови присъди за грабеж – от 3 до 10 години. Нанасянето на лека телесна повреда по хулигански подбуди обаче се счита за доста по-леко престъпления. Такова обвинение получи шведът Ралф Сундберг, изритал брутално в главата камериерка в хотел в Слънчев бряг.