Тодор Батков-младши се обърна към жителите на община Доспат, заради разпространяване на откровени лъжи и създаване на несъществуващи конфликти. По думите му те са дело на губещите позиции партии в управлението. Батков-младши изброи и 4 факта, с които обири лъжливите твърдения. Ето какво написа той в личния си фейсбук профил:

Уважаеми жители на Община Доспат,

Една от горещите теми за губещите позиции партии е управлението на Община Доспат. Тези партии търсят сензационност по метода на жълтите медии - чрез разпространяване на откровени лъжи и създаване на несъществуващи конфликти!

Тъй като предстои поредния платен протест срещу кмета на Доспат, този път в София, предлагам да погледнем фактите:

1. На последните местни избори (проведени на 29.10.2023 - преди по-малко от година) - за кмет на Община Доспат, на първи тур, е избран Инж. Елин Радев от ПП ГЕРБ, който е получил доверието на 63.85% от гласувалите. Кандидатът на широката местна коалиция ППДБ+ИТН е получил подкрепата на 34.87% от гласувалите. Живеем в демократична държава - всеки глас има еднаква стойност, защото всички гласоподаватели са равни. Нека не потъпкваме избора на близо 64% от гласувалите!

2. След последните местни избори - ПП ГЕРБ има 8 места в Общинския Съвет на Община Доспат. Широката местна коалиция ППДБ+ИТН има 4 места, а ДПС има 1 място. Ерго - ГЕРБ има 8 съветника, а опозицията - 5 съветника. Да се твърди, че Община Доспат е "завзета" или "частна" е не просто фактически несериозно, но и обидно за 5-те общински съветника на опозицията - те са длъжни да представляват интересите на избирателите си. Нека ги оставим да си вършат работата!

3. Относно премахването на незаконни постройки.

Кметът не решава какво да се бута и какво - не. Решава съдът, след проверка от компетентните органи. Кметът изпълнява разпореждането на съда, защото е длъжен да го направи - без значение дали му харесва или не. Живеем в правова държава и всеки е равен пред закона. Нека не позволяваме да има изключения!

4. Относно "разрушената къща" на баба Айше от с. Любча.

Лично се запознах с казуса след "разрушаването" - на 03.06 посетих баба Айше в къщата й, където бях посрещнат от дъщеря й Светла и кандидата за народен представител от ППДБ Цанко Карталов. Видимо от снимките, къщата си е цяла, а жената е в добро здраве - премахната е незаконна пристройка тип "гараж". Нека не допускаме разпространявянето на неистини!

За залязващите партии демокрация означава те да са на власт, дори и след като очевидно нямат подкрепа. За тях чуждото мнение няма значение и са готови на всичко, за да получат заветната властова позиция.

Родопчани сме мъдри хора и сме показали, че не позволяваме да ни манипулират и разделят! Уверен съм, че и този път няма да успеят!

За мен е чест!

С Уважение,

Тодор Батков - син