Попълнете търсена ключова дума или фраза

Бъчварова: 1100 бивши сътрудници на полицията ще подпомагат дейността на РУ

https://blitz.bg/obshtestvo/bchvarova-1100-bivshi-strudnitsi-na-politsiyata-shche-podpomagat-deynostta-na-ru_news479307.html Blitz.bg

Очаква се до края на годината в системата на МВР да има нови 3000 служители

Ботевград, България 13 Ян. 2017, 12:50 1229 прочита 0 коментара
Днес министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова посети РУ- Ботевград по повод старта и изпълнението на националната специализирана полицейска операция в малките населени места. Тя бе придружена от зам. главния секретар на МВР Георги Арабаджиев и представители на националната полиция, съобщава balkanec.bg.
В рамките на следващите 10 дни те ще посетят всички областни дирекции в страната, като целта на визитите е да се провери на място организацията и работата по специализираната операция по линията за борба с битовата престъпност.
 

По думите на министър Бъчварова, битовата престъпност е основна линия на поведение и основната работата на районните управления, но резултатите са малко видими.

„Справянето с един или друг случай е всекидневие и понякога това е причина по-важните случаи да останат в сянка. Вече имаме допълнителен ресурс от гориво и новоназначени т.нар. сътрудници, с което се надяваме да повишим резултатите и да създадем нов модел на работа”, посочи тя.
 
Сътрудниците са хора, които са имали полицейски правомощия. Те ще бъдат назначени на трудов договор към системата на МВР и ще подпомагат дейността на полицаите. Това ще продължи, докато се покрие недостигът на полицейски служители – след като бъде проведен конкурс и бъдат избрани кадри, те подлежат на едногодишно обучение. През това време работата на МВР ще бъде подпомагана именно от новоназначените сътрудници.

До момента техният брой е 550, но се очаква в рамките на следващите няколко месеца цифрата да нарасне на 1100 души. За Софийска област те ще бъдат 48 на брой, в частност към РУ- Ботевград – 5-има.

Очаква се до края на годината в системата на МВР да има нови 3000 служители.
 
Министърът опроверга коментарите по адрес на Министерство на вътрешните работи относно интереса от закупуване на система за видеонаблюдение, като заяви, че това е решение и ангажимент на кметовете на населените места. 

Имало ли е наистина стрелба от служител на Специализирания отряд за борба с тероризма срещу група роми в квартал „Изток” в Ботевград на 11 януари? На този въпрос отговор даде Николай Симеонов, новият началник на РУ на МВР в Ботевград.

„По отношение на този случай, този служител не е служител на РУ на МВР –Ботевград, но живее в Ботевград”, потвърди Симеонов. По думите му има получен сигнал, че е произведен изстрел със служебно оръжие. Образувано е следствено дело, което ще изясни, дали инцидентът е поради небрежност или умишлено деяние. Има преки свидетели, които се разпитват. Симеонов заяви, че не може да даде данни , какво точно е наложило използването на оръжието.
 
Соколов е отстранен от работа, заяви министър Бъчварова, и в момента се води дисциплинарно производство. Дали е възпроизведен само един изстрел, това може да кажат само следователят и наблюдаващият прокурор.
 
По повод новата политика на ротация на работата на районните управления, приета от ОДМВР, след поредната смяна на началника на РУ на МВР в Ботевград, министър Румяна Бъчварова заяви, че това е преценка по конкретен случай и е във връзка с политиката за кадровото израстване. 

„Това е политика, с която искаме да даваме шанс на млади хора, които работят добре, да израстват. Една добра практика е също тогава, когато на определени места има някакъв проблем във връзка с екипа или по други поводи, да идват хора от външната среда. Ако не, най-общо казано даваме шанс на хората, които работят добре и дават добри резултати. В МВР няма хора на Бъчварова, няма хора на някой друг министър или на някакво лоби”, заяви министърът.

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам