БДЖ-Пътнически превози” ЕООД ще осигури над 8 000 допълнителни места в съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната. Това се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на почивните дни по повод националния празник на България – Трети март, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

От 1 до 4 март включително, с увеличени състави ще пътуват някои влакове по следните маршрути: - София-Варна-София; - София-Бургас-София; - София-Пловдив-София; - София-Свиленград-София; - София-Стара Загора-София; - София-Горна Оряховица-София; - София-Лом-София; - София-Видин-София; - София-Благоевград-София; - София-Кюстендил-София; - София-Петрич-София; - Варна-Пловдив-Варна.

Специално за празничното честване на националния празник и очакван голям интерес от желаещи да пътуват с теснолинейката, на 3-tи март ще бъдат осигурени допълнителни вагони и за влак „Родопи” по направлението Септември-Добринище - Септември. „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД напомня на своите клиенти, че при закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10% до 30 % намаление от редовната цена на билета в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.

Клиентите на националния железопътен превозвач могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете през почивните дни от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси в железопътните гари и бюра в страната или на националния информационен телефон 0700 10 200.