Журналистките Миролюба Бенатова и Полина Паунова осъдиха действията на протестърите срещу репуртерката на Нова телевизия Даниела Пехливанова. Припомняме, че Пехливанова и екипът й бяха нападнати пред БНТ по време на протеста на 14 ноември. 

Репортерката на Нова телевизия бе ударена с пълен кен с бира. 


По този повод Миролюба Бенатова написа голяма публикация в защита на журналистите в личния си профил във Facebook: 

"Насъскване срещу журналисти на терен е неприемливо насилие.

Да викаш с мегафон срещу репортер, който опитва да си свърши  работата, е насилие.

Дали харесваш телевизията или не, не е аргумент за такова поведение спрямо конкретен служител, чиято конкретна работа не е заслужила критика. А и да е, какъвто не е случаят, отново не това е начинът.

Обобщенията  никога не са добър съветник. Етикетите, също.

Такива гледки превръщат репортерите във фенове или обикновени ретланслатори, а не в обективно отразяващи. Страх от хули и нападение карат репортерите да заемат страна при подобни събития и да се държат като съмишленици, а не като журналисти.

Този тип натиск вреди и не помага на свободата на словото. Общество, разделено на агитки, които искат да чуват само себе си, отдавна е изгубило нуждата да се погледне отстрани. Накрая съвсем няма да има кой да застане встрани. И тогава, когато съзнаем, че е късно, вече ще сме изгубени."
 Полина Паунова също осъди действията срещу Даниела Пехливанова. Вижте какво сподели тя: 

"Няколко думи относно петъчния случай (след Панорама), в който протестращи са упражнили насилие над репортерка на Нова телевизия (а под насилие се разбира викове, мятане на кенчета с бира и т.н.). 

Дали някой журналист ни харесва или не (впрочем дали някой обществен говорител, като цяло, ни харесва или не) няма как да бъде повод за: обиди/крясъци/агресия (физическа или вербална).

Дали дадено издание или телевизия смятаме пропагандна машина (а за тая работа си има ясни критерии най-вече по начина на поднасяне на информация) не оправдава агресия срещу негови представители. 

Защото: хората, избрали да работят на едно или друго място имат достойнство (без значение къде работят); може да имат различни виждания от вас (това не следва да е осъдително); просто не е възпитано. 

Отношението към журналист или медия се състои в това дали употребяваме продукта на тоя журналист или медия. А не в линч.

Скоро така ще се линчуваме всички. Без значение от подбудите.

Или иначе казано: отношението към репортера на Нова телевизия Даниела Пехливанова е срамно и осъдително.

Личното отношение към въпросната дама като към професионалист може да стане ясно ако не споделяте материалите й. Кое е сложно?"