Проверки на Министерството на регионалното развитие и благоустройството установиха, че при строежа на пътищата у нас е пестен асфалт, но към момента ни се предоставя само една проба, която всички атакуват.

В настоящия случай звучи като политическо говорене, защото ако министър Шишков беше вложил това старание, когато беше зам.-министър в предишното служебно правителство, тогава може би стотици милиони щяха да бъдат спестени на държавата. Това заяви бившият депутат от "Продължаваме промяната" Георги Георгиев пред "Bulgaria ON AIR".

По думите му "министър Шишков продължава практиката за незаконния инхаус".

"Една от причините да има инженеринг е, че много често инвестиционният проект е толкова некачествен, че на практика е неизпълним и по време на строителството се налагат промени", поясни той. 

Георгиев отбеляза, че "всички, които са в Закона за устройство на територията, са регламентирани - възложител, изпълнител, проектант и строителен надзор, като всеки поотделно не си върши работата". 

"Парите в строителството са повече, отколкото можем да усвояваме с качествено строителство. Това понякога налага претупване, няма хора", категоричен бе бившият депутат. 

"Частичните действия на министър Шишков не са свързани с търсенето на интереса на държавата. В момента те са просто политически - в полза на "Продължаваме промяната" и ДБ", коментира още той.

Георги Георгиев изтъкна, че е имал няколко причини да напусне "Продължаваме промяната". 

"Първата беше самият процес на отцепването, а втората - борбата с корупцията. 

С Иван Христанов и Александър Дунчев бяхме тримата, които подаваха сигнали. 

Борбата с корупцията се оказа предизборно говорене - нищо повече. 

Третата беше свързана с регионалното развитие", отбеляза Георгиев. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук