Горският, ако е отворил шампанското, да му слага тапата и да го прибира в хладилника, защото май друг ще го пие...След като изтекоха моите сведения в социалните мрежи, наблюдаващият прокурор побърза да прекрати преписката по казуса! Разбира се, аз съм подал възражение на следваща инстанция, като съм поискал отвод на наблюдаващия прокурор...”

Предупреждението във фейсбук  идва от Емил Пейчев –„лицето” на ПП „Продължаваме промяната” в Царево и кандидат за народен представител на Кирил Петков и Асен Василев на последния вот, пише Флагман бг.

Адресирано е до кмета на община Царево Георги Лапчев, който по професия е лесовъд и управлява трети мандат, избран с бюлетина на ГЕРБ, но касае изцяло  бизнеса, поминъка, здравето и живота на много български граждани, притежаващи земи до плажовете на единствената опазена от масивното строителство зона в Южното Черноморие, включваща къмпингите от Силистар до Юг. 

Това е само щрих от разрастващ се с часове огромен обществено-икономически скандал, който няма как да остане в групите из фейсбук.

Да не си мисли прокурор Любомира Минкова от Районната прокуратура в Царево, която е прекратила преписката за бунгалата, караваните и палатките, че „битката” на Емил Пейчев с корупцията е приключила на толкова ниско за него ниво

Емил Пейчев дава и рецепта как, „след като сме си избрали народни представители и президент, ще се смени и местната управа в Царево:

Според мене, нещата трябва да се случат много по-рано от 2023 г. (когато са редовните местни избори, р.б.) и начинът е да бъдат повдигнати обвинения на местните феодали, така реално ще бъдат отстранени преждевременно от властта...”


Хората от Царево вече не възприемат общинския съветник Емил Пейчев само като неуморим автор на полуграмотни пародийни статуси из фейсбук, защото действията му в новата политическа среда в държавата  всяват страх от наказателни репресии. 

На 23 ноември кметът на общината Георги Лапчев свика общоградско събрание по повод приключила на 9 ноември проверка на Специализираната прокуратура по жалба на Емил Пейчев. 

 Държавното обвинение отказва образуване на досъдебно производство по твърденията на Пейчев за евентуално извършени престъпления от кмета, състоящи се в нерегламентирано събиране на такса за поставяне на преместваеми обекти – каравани, палатки и бунгала в частни имоти, близо до плажната ивица, както и за изграждането на незаконни къмпинги в земеделски земи до плажовете „Арапя”, „Делфин”, „Бутамята”, „Силистар”, „Юг”. 

Кметът свика общоградското събрание с надеждата да се успокоят духовете в общината – хората да чуят него самия, както и „продължителя на Промяната” Емил Пейчев.

 „Боецът срещу властовия рекет и корупцията” обаче се оказа възпрепятстван служебно в столицата и не се появи в залата.

В това време той вече е атакувал отново с жалба някаква, по-горна, инстанция на Прокуратурата по същите болезнени казуси с имотите на стотици собственици, превърнали се в престъпници по вина на държавата с нейното бездействие като възложител на изработването на Общия  устройствен план и Плана за управление на защитената територия „Странджа”. 

В излъчваното на живо събрание от Царево хората говорят открито и за други жалби и сигнали, подавани до държавни инстанции от Емил Пейчев. Те, по думите им, ще доведат до пълното загробване на туризма от Резово до Китен.

Емил Пейчев тези дни е стигнал и до централната дирекция „Вътрешна сигурност” в МВР с искане да бъде разследвана редакцията на Флагман.бг. Ангажиран е директорът ст.комисар Георги Георгиев. От главния редактор се изискват име, адрес и телефон на лицето, автор на статията „Кандидат-депутат на „Продължаваме промяната” от Царево бил с криминална регистрация. Той: Лъжа е, не съм осъждан!”–  с цел снемане на сведения. 

Емил Пейчев иска да разбере как е изтекла в медиите криминалната му регистрация от информационния масив на МВР, когато е бил привлечен като обвиняем за умишлено престъпление от общ характер през 2006 г.

Нямаме съмнение, че жалбата е подадена от представителя на ПП „Продължаваме промяната” в Царево, тъй като самият Пейчев бе засечен от пред ОДМВР-Бургас в очакване на министър Бойко Рашков, за да му връчи сигнала лично.

Ст.комисар Георги Георгиев – директор на „Вътрешна сигурност” в МВР се е заел с жалбата на Пейчев срещу редакцията на Флагман.бг