По въпроса с банковите преводи от Венецуела до българска банка е нормално тези, които са на власт да парират действията на опозицията, която пък от своя страна използва всяка възможност да ги уязви. Професионалистите пък са ограничени от законовите рамки и няма как да разкриват подробна информация по разследването. Все пак мисля, че службите ни не са допуснали някакви сериозни грешки. Това сподели в студиото на "Здравей, България" по Нова телевизия бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев.

,,Венецуела не е една от тези 36 страни, които са в санкционния списък на ЕС, но фактът, че в една доверителна сметка постъпват толкова много пари би трябвало да сигнализира вътрешната банкова структура за сигурност и т. нар. Комитет за изпиране на пари и противодействие на тероризма. Освен това не съм сигурен, че разбрахме тази информация за парите от Венецуела благодарение на чуждите посланици, поне обществеността. Информацията всъщност беше легализирана на обществото, но съм сигурен, че тя вече е била известна на специалните ни служби доста отдавна'', заяви Георгиев.

По отношение на казуса Гебрев бившият главен секретар на МВР посочи, че следите винаги остават.

,,Както се казва, има криминално начало, има и криминален край. Преди време, например, имаше едно убийство, което беше разкрито около 15 години след извършването му. Така че следите винаги остават. Но не слушайте какво ви говорят политиците по този случай, тъй като те говорят това, което им е удобно. Експертите не са в тяхно подчинение, а разследването се води от прокуратурата, която е независима по Конституция. Вярвам, че разследващите екипи ще проверят всички възможни версии, аз не искам обаче да правя догадки, най-малкото защото не разполагам с данни от разследването'', обясни още Георгиев.

Относно заловените с подкуп служители от "Икономическа полиция" към 4-то РПУ Калин Георгиев призна, че познава задържаните.

,,Да, познавам ги. Но искам да ви кажа, че това, което стана, не е ново за "Вътрешна сигурност". Данни за тези неща има още от времето, когато аз бях главен секретар на МВР, но отново е необходимо технологично време, за да бъдат хванати'', посочи той.

,,По мое време Митьо Очите беше в затвора, след това го напусна. Има хора, които не може да се променят. Това са хора с различен начин на мислене, хора, които мислят само с едната половина на мозъка си'', коментира Георгиев очакваното екстрадиране на Димитър Желязков у нас и накрая допълни, че докато той е бил главен секретар на МВР не е разтварял чадъри над никого.