В 19:00 часа днес във Войводиново кметът на селото Димитър Тосев ще се срещне с местни хора, които са възмутени от скандала на ниските условни присъди на братята Асен и Борис Пакетови. 

БЛИЦ припомня, че двамата циганина пребиха зверски и безпричинно на 6-и януари тази година командоса Валентин Димов. Кметът съобщи пред БЛИЦ, че рейнджърът вече е добре, възстановил се е и ходи на работа. 

Войводиново настръхна срещу смешната присъда на братята цигани! 

Тосев е уведомил бащата на командоса за събирането довечера и очаква и двамата. "Това в никакъв случай не е протест. Хората искат да изразят притеснението и позицията си за това, че според тях присъдата е ниска. Лично аз и като кмет, и като човек, разбирам, че и тази присъда има тежест, но смятам, че и двамата братя трябваше да получат макар и минимални, но ефективни присъди", каза пред БЛИЦ Тосев.

Той съобщи, че до момента само едно ромско семейство е проявило желание да се върне в сринатата до основи ромска махала, но това може да стане само с решение на съда. "Ако обаче все пак някой от ромите си позволи да се нанесе обратно в махалата, смятам, че ще стане страшно", добави Тосев.

Припомняме, че заради пребития рейнджър хората от Войводиново се вдигнаха на неколкодневни протести заради безчинствата на ромите. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!