Намирам подкрепа в другите около мен, което на мен лично ми дава голяма сила. От тук нататък ще е още по-трудно. Не съм политик и не разбирам от политика. Ще се дистанцирам от политическия нюанс, важно е това, което Виктория правеше. Това заяви в предаването „Беновска пита“ по Канал 3 бившият съпруг на убитата Виктория Маринова Свилен Максимов.

По думите му убиецът ѝ Северин Красимиров не е продукт на своя ген. „Това не е човек, това не е ген, този човек, този извършител е продукт на неговото образование”, каза той по адрес на Северин, който бе задържан в Германия като извършител на чудовищното деяние.

„Той не е видял около себе си образование и честен труд. Това същество е виждало около себе си алкохол и чалга, и това е продуктът. Ако покажем на тези хора, че с труд могат да изкарат 2 лева и видят, че това им носи удовлетворение от изкарването на тези два лева, но някой трябва да им го покаже”, смята Свилен Максимов.

Според него реален шанс за промяна имат всички. „Нека всички, които познаваха Виктория, да я уважат с едно добро дело. Никой не ни е виновен за положението, това си зависи изцяло от нас и ние трябва да го направим“, заяви той.

По думите му народът вече е готов и трябва да се промени. „Трябва да подобрим нещата от тук нататък. За всички нас стана ясно, че този народ трябва да се промени. След това ужасно нещо, нямаше протести и мрънкане как нищо не става в държавата, вместо това хората дойдоха открито да запалят свещичка и да споделят мъката. Това за нас означава нещо, че народът иска да се промени. Искам да променя нещата към добро”.  

„Страшно много ме учуди, че нямаше това протестиране и мрънкане, това дежурно оплакване от всичко как държавата не става. Вместо това хората дойдоха да подкрепят. Това за нас означава подкрепа“, посочи бившият съпруг на убитата журналистка, като допълни, че българският народ вече е готов да се промени.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ