Известният столичен бизнесмен Ерик Тепеликян изрази възмущението си пред най-четената електронна медия БЛИЦ от грубото отношение към него и съпругата му, когато заедно отишли на преглед във връзка с коронавирус в Инфекциозното отделение на ВМА.
"Днес с жена ми посетихме ВМА, защото преди десет дни се видяхме с пациент с коронавирус. Спазихме инструкциите по медиите и по тази причина отидохме в болницата, за да ни направят преглед, независимо че и двамата сме живи и здрави. 

Просто искахме да спазим законовия ред при въвеждане на Извънредно положение. Още на входа, обаче ни казаха да изчакаме в малка приемна, която беше пълна с хора. Сред тях беше и момче, което е транспортирало заболелия с коронавирус диджей до Варна.

След доста време чакане излезе една медицинска сестра и ни се развика да чакаме отпред и да не занимаваме с глупости. След това от ВМА ни насочиха към частната лаборатория "Рамус". Отидохме до там и видяхме да чакат стотици хора", не крие емоциите си г-н Тепеликян.


Бизнесменът останал още по-втрещен, когато близо до него преминал скандалния собственик на предприятието "Дунарит" Емилиян Гебрев (на снимката отдолу).

"Когато видяха Гебрев, във ВМА изведнъж станаха изключително любезни и го поканиха да премине преди всички, които търпеливо си чакахме реда. Значи за него може контролен преглед, а за нас не? Това какво друго е, ако не проява на двоен стандарт?", пита риторично г-н Тепеликян.

Бизнесменът и съпругата му горчиво съжалили, че си изгубили почти половин ден в безсмислено чакане пред уважаваната иначе Военно-медицинска академия.

"В момента в тази болница са създали такава организация, че ако хората, които искат да се прегледат могат да се разболеят от коронавирус, дори без да са болни. Разбирам, че медицинските сестри са много натоварени, но не разбирам защо се държат толкова грубо с хора, които доброволно искат да се прегледат! Защо сме принудени да чакаме с часове в изключително тясно помещение? Това е проява на безотговорност", подчерта г-н Тепеликян пред БЛИЦ.

Само преди няколко часа БЛИЦ разкри, че частната фирмена лаборатория взима по 120 лева за преглед от коронавирус. Това е огромна сума, почти половината от пенсията на българските граждани.

Като журналисти и граждани, обаче не можехме да допуснем, че в сегашната тревожна ситуация медици от ВМА ще препращат към частна лаборатория. Това ни напомня черните времена, в които лекари раздаваха визитни картички на погребални агенции, с които имаха приятелски или бизнес отношения.

Намесата на прокуратурата в тази ситуация става все по-наложителна!

Ивайло КРАЧУНОВ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!