През последните седмици на много хора по света им се наложи да отменят пътуванията си заради бързото разпространение на коронавируса, пише money.bg.

И ако вече сте закупили билети за пътуване или сте си направили застраховка, а сега искате да отмените тези си намерения, възниква въпросът дали можете да върнете парите си и как може да стане това.

По-добре не показвайте тези жестове по време на пътешествие, ще загазите жестоко

Съгласно повечето стандартни правила за отмяна на пътуване притеснението от вирус не е сред причините за възстановяване на средствата, пишат авторите на CNN.

"Стандартната застраховка за пътуване е много ценна, но не и в контекста на коронавируса", казва Стан Сандберг, съосновател на TravelInsurance.com. Оказва се, че вирусните огнища, епидемиите и пандемиите не влизат в списъка на риска, който се покрива от стандартните застраховки.

Но има застрахователни полици за пътуване, които могат да осигурят спокойствие и по-голяма част от парите обратно в сметката, ако човек реши да отмени пътуването си заради причина като коронавируса. Ето какво трябва да се търси в такива случаи.

Вижте как да си върнете парите, ако се наложи да отмените пътуването си заради коронавируса, на pochivka.blitz.bg