Дисциплината в пловдивския квартал "Столипиново" е затегната, а мерките, които начертахме с директора на  Шесто РУ Николай Кирков и представители на малцинствата в квартала  - дават ефект. Това заяви кметът на „Източен” Иван Стоянов пред TrafficNews.

Той е направил обиколка в квартала, за да види дали хората изпълняват препоръките на Националния кризисен щаб и Община Пловдив.

Няма струпване на хора пред магазините, а собствениците са сложили бележки пред тях да се допускат по един или двама души в зависимост от големината на магазина.

„Съобщиха ми, че от молитвените домове в "Столипиново" само ще четат Езан поканата за молитва, но няма да влизат вътре. Ще го правят по домовете си”, обясни Стоянов.

Вътрешният министър Младен Маринов също заяви, че в Пловдив е имало среща с лидерите на общностите, за да се разясни рискът от събирания в махалите. Самите мерки също давали резултат.

Вчера на среща в район „Източен” бяха начертани мерките за безопасност на жителите на квартал "Столипиново". Директорът на 6 РУ Николай Кирков призова гражданите, ако видят нередности, да се обадят на 032/624195.

„Всичко се прави за доброто на хората и в техен интерес, като трябва да са наясно, че който не спазва, изискванията и разпоредбите по чл. 355 от Наказателния кодекс и наруши наредба, издадена против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, подлежи на наказателно преследване“, категоричен бе началникът на Шесто РУ и апелира да се спрат пътуванията на хората към Европа.