Пазарджишкият бизнесмен Иван Рупов вероятно ще заведе дело срещу община Пазарджик. Искът му ще е от 200 000 лева. Повод за делото е принудителното извеждане на бизнесмена от наетата от него почивна база в курорта “Цигов Чарк”, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
Четири години преди да изтече десетгодишният дотовор на Рупов за стопанисването на хотелчето, той бе изкаран от там с полиция, а общинари смениха патрона на вратата.
Официалният мотив на общината е, че базата не се поддържа и не се използва по предназначение. От общината не са съгласни и с наемната цена, тъй като бизнесменът е плащал до този момент по 111 лева месечно. На всичко отгоре закъснявал със сметките за ток, обясниха от местната управа.
Според Рупов обаче хотелът ще бъде продаден, тъй като кметът Тодор Попов е намерил клиент, който е готов да плати сумата от 2 милиона лева. Той заяви, че общински служители са го рекетирали по телефона с искането да напусне доброволно базата час по скоро.
Иван Рупов вече е обжалвал заповедта за принудително извеждане. Искът му за 200 000 лева пък е изчислен на базата на вложените от 2002 година досега инвестиции. Според него той е инвестирал в почивната база 100 000 лева. /БЛИЦ