Брутални снимки с ловно куче шокираха хиляди граждани в мрежата навръх националния празник на България 3 март. Горд от уменията на четириногия си любимец, Георги Костурков качва в личния си профил кадри как то ловува из улиците на столичния квартал "Лозенец" и му носи като плячка разкъсана от него котка. Котето е на възрастна жена от квартала – баба Дона, до което обученото куче се е добрало някак, съобщава възмутен читател на БЛИЦ.
Освен от жестокото и арогантно поведение на Костурков, който не изпитва никаква вина от това, че е отговорен за насилие над животни, а напротив – хвали се публично и дори псува по най-вулгарен начин направилите му забележка, хората са скандализирани и от безотговорното му и опасна практика като собственик на куче оставено свободно да "ловува" по улиците.Цял късмет е, че плячката не е била и малко дете.Реакциите не закъсняват. Хиляди споделяния на деянието и гневни и дори заплашителни коментари са отправени срещу Костурков. Пуснати са сигнали до Главна дирекция "Национална полиция", Софийска районна прокуратура, Контактния център на Столична община и Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ), която следи за спазването на ветеринарните изисквания. Дори е пуснат сигнал и към Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), тъй като пишман авджията има малолетна дъщеря и сериозно стои въпросът в каква семейна среда живее детето. Атакувана е и Фейсбук страницата, която рекламира семейния бизнес.  Страницата е залята с гневни коментари и призиви на бойкот на бизнеса на Костурков. За отрицателно време и самата страница изчезва – неизвестно дали скрита от администраторите, или изтрита заради доклади от потребители. Тогава чак и самият Костурков се стряска и премахва от профила си садистичните снимки. След това и самият му профил става недостъпен.

Гражданското общество се е задействало и от Главна дирекция "Национална полиция" признават, че са приети сигнали срещу Костурков и действията му ще бъдат разследвани. Остава да се види дали правоохранителните органи ще наложат необходимите санкции или гражданите ще останат застрашени от вилнеещото куче.

Сливналият Георги Костурков, понастоящем живущ в София, демонстрира добри финасови възможности, ходи редовно на лов и на почивки в екзотични дестинации в чужбина. Широкият обществен отклик обаче подсказва, че този път на насилника ще му е по-трудно да се измъкне и ако това стане, ще е с цената на много "щедрост" от негова страна на съответните места.

На [email protected] БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света