Зимата има и своите добри страни. Тя може да ни предложи много топлина, уют и вълшебна зимна атмосфера, предава "Дарик".

Тайна рецепта за картофи на фурна, които се топят в устата


През студените зимни месеци тялото ни се нуждае от храни с по-висока калорийна стойност, за да може да поддържа телесната температура в нормални нива.

А много от тях са любими на повечето хора.

Изненада: Цял живот сме белили варените яйца грешно ВИДЕО

Сарми

Сармите са вероятно най-типичната храна, която приготвяме през зимата. Надали също има българско домакинство, което да ни ги слага на трапезата на Бъдни вечер.

Туршия

В сезонът, в който пресните зеленчуци не се срещат често, туршията е най-добрия заместител. Тя има и много полезни свойства, като засилване на метаболизма и нaмaлявaнe нa нивaтa нa всякакви зaxapи в opгaнизма.

45 секунди и пържените яйца са готови

Супи

Супите са изключително полезни през зимните месеци. У нас най-много се похапва пилешката супа, следвана от бобената чорба.

Кисело зеле

Постно или със свинско месо, киселото зеле е любимо на мнозина. То е и много полезно, тъй като е богато на фибри, пробиотици и витамин К2.

Картофи

През този сезон се покачва на консумацията на картофи.

Всички вкъщи се влюбиха в тази солена закуска със сиренце! И има защо

Свинско месо

Свинското месо има висока хранителна стойност, което го прави изключително подходящо за студените зимни месеци.

Качамак

Царевичното брашно, от която се прави качамака, съдържа редица витамини, глутен и полезни микроелементи, които правят организма ни по-силен през зимата. Хубавото на качамакът е, че може да се консумира с различни добавки, като сирене или кашкавал.