40-годишен българин се барикадирал в хотелска стая в продължение на 45 дена, за да играе компютърни игри, пише "Дейли рекорд". 

Това разкри консултантът по зависимостите Тони Марини, който излекувал неназования нашенец в шотландската клиника "Касъл Крейг", разположена близо до границата с Англия. 

Семейството на българина се обърнало към частната болница, след като търсели по цял свят място, където да го излекуват от нарастващото пристрастяване към игрите. Нашенецът бил обявен за издирване , след като спрял да се появява на работното си място в Токио, където бил университетски преподавател, пише "Телеграф". 

Полицията го проследила до хотелската му стая, но той отказал  да я напусне. Оказало се, че той се пристрастил към бойните игри Fortnite и Call of Duty. Възрастният му баща отлетял за Токио, за да помогне на сина си. 

"Баща му, който е на около 70 години, трябва да разбие вратата с ритници, за да го изкара оттам - заяви Марини. Сцената била отвратителна. Той бил спрял да използва  тоалетната и уринирал в бутилки за да може да продължи да играе, и почти не спял. Когато близките му влезли вътре, той направо се бил свил на топка в средата на стаята". 

Преподавателят бил изпратен да живее със сестра си в английския град Нюкасъл, но отново изпаднал  в зависимост към игрите. След това миналата година семейството му го пратило в "Касъл Крейг". 

"Той остана за шестседмичен интензивен курс и ние можахме да стигнем до дъното на проблемите", допълни Марини. "Сега той си е в България и пак работи".