Българка е получила мистериозно съобщение на арабски език, а преди това е имала и позвъняване на телефона от номер от Либия. Сега младата жена се страхува, че това може да е свързано с терористи.

Тя търси помощ в една от Фейсбук групите. 

Ето какво разказва Краси К.

"Преди няколко дни някакъв непознат номер ми звъня, не вдигнах, защото изписваше, че звъни от Либия. Отказах разговора, но той продължи да звъни. И така 6-7 пъти, накрая го блокирах. 

След това ми прати СМС на арабски, чийто текст Гугъл преводачът превежда като " Ей муле". След това ми писаха на Whatsapp от 2 либийски номера, и 1 гласово съобщение, което в притеснението си блокирах. 

После се усетих, че можех да го дам за превод и да разбера какво искат, но не мога да го разблокирам. Дори писах на Help center да ми кажат дали има варинат да го разблокирам. 

Днес продължих да получавам СМС-и и съобщения по Wahtsapp и вече започвам много да се плаша. На някого от вас да се е случвало подобно нещо? 

Страх ме е от тия джихадисти и започвам да се филмирам. Стана дълго, извинявам се, но съм притеснена."Под поста й други жени я съветват да подаде сигнал в полицията и също споделят, че това може да е опасно. Те твърдят, че най-добрият вариант е телефонът й да се прикачи към спецслужбите, за да се разбере откъде идват мистериозните съобщения.