Близкото до банкера беглец Цветан Василев НПО "БОЕЦ" продължава да разиграва публичен цирк с абсурдното твърдение, че депутатът от ДПС и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски не отговаря на законовите изискванията за евровота.

Свързаният с протестърските групи у нас и гравитиращ около формацията на проваления експравосъден министър Христо Иванов пристигна в съда заедно с шефа на НПО-то Георги Георгиев и веднага започнаха да посрещат като домакини в съдебната залата свои привърженици. Някои от тях Георгиев дори прегърна. Така за пореден път публично бе доказана връзката между различните пионки на Василев, които се обединиха срещу кандидатурата на Пеевски за евродепутат.

Адвокат на "БОЕЦ" пък е изповядващият тезите на протестърите Хаджигенов.

В рамките само на няколко дни „БОЕЦ“ се оплака пред ЦИК, че народният представител не трябвало да бъде регистриран като кандидат за Брюксел, защото не бил България. Според „бойците“ на Василев Пеевски не бил у нас, защото те не можели да го намерят. След като ЦИК отхвърли „гениалното“ им съждение и посочи, че Пеевски е отговаря напълно на законовите изисквания за евровота, „БОЕЦ“ тръгна да жали решението на комисията във ВАС. Преди това обаче произведе друг фейк – че ЦИК отговорили на „БОЕЦ“ с писмо, което не подлежало на обжалване, но и тази лъжа отпадна. Така се стигна до образуването на дело №5002 пред ВАС, което е по жалба на НПО-то.

Цялата статия можете да прочетете на сайта на "Монитор"