Мъж е починал днес в Банско, което беше под карантина заради коронавируса.

Това съобщи на профила си във Фейсбук бившият вътрешен министър Богомил Бонев. 

По думите му мъжът е работел на лифта и е починал от инфаркт. 

Все още няма нито официално съобщение на медицинските власти, нито обявена причина за смъртта.

"Тази вечер, за съжаление, има един починал в Банско, който е работил на лифта. Починал е от инфаркт, колкото и невероятно да е това. Бог да го прости!

Чакам да го видя утре в статистиката.

Съобщен от Щаба с особено задоволство", написа Богомил Бонев. Той е един от тези, които бяха против налагането на карантина заради коронавируса в Банско и твърдеше, че реално няма доказани случаи на това заболяване. 

Независимо от това 50 души бяха обявени от здравното министерство като "съмнителни".

При първа възможност да се изследва цялото население на Банско за коронавирус. За това настояват от общинското ръководство на курорта.

А причината е дискутираният през последните дни въпрос - колко хора са тествани до момента за COVID-19 в Банско и има ли такива, които са били пропуснати, въпреки проявени симптоми на остри респираторни заболявания.

Още повече, че не е имало проблем за преминаването на болни през пропускателните пунктове на града.

Д-р Калоян Калоянов, директор на РЗИ-Благоевград заяви: "Болни в тежко състояние, спешни случаи, болни на хемодиализа, на химиотерапия можеха спокойно да преминават през бариерата и да бъдат обслужвани в болницата в Разлог, където работеха всички отделения, включително и рентгенологията, както и областните центрове в Благоевград, диспансери".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ