Председателят на Софийския градски съд Калоян Топалов отказа да отговори на Канал 3 толерира ли правосъдието на две скорости. В това го обвини лидерът на „Нормална държава” Георги Кадиев, след като с месеци чака произнасянето на магистратите по регистрацията на партията му. В същото време формацията на бившия правосъден министър Христо Иванов - „Да, България” получи светкавично зелена светлина.
Лидерът на „Нормална държава” Георги Кадиев видя политическа поръчка в решението на градските съдии за отказ да регистрират формацията му. То беше потвърдено и от Върховния касационен съд, което окончателно пресече пътя на партията към участие в предсрочния парламентарен вот на 26 март. Кадиев написа във „Фейсбук”, че „Нормална държава” е чакала 70 дни съдът да насрочи дата за разглеждане на регистрацията и да получи писмени мотиви за отказа. За разлика от „Да, България” на бившия правосъден министър Христо Иванов, при която процесът е приключен само за дни. Този двоен стандарт ни накара да потърсим за коментар председателя на Софийския градски съд Калоян Топалов. Той обаче се скри в офиса си и въпреки неколкократните ни опити да се свържем с него, отказа да разговаря с екипа на телевизията.

Пиарката на съда на два пъти се опита да прикрие началника си с мотива, че той дава интервюта цитирам – по каналния ред. Канал 3 обаче е правил многократни опити да осъществи връзка с шефа на съда чрез официални писма, покани за интервюта, запитвания по различни казуси. Топалов игнорира грубо обществения интерес към неговата работа и досега не е дал нито един отговор на отправените запитвания.

Заради настъпилата евакуация, екипът на Канал 3 беше помолен да напусне сградата на Съдебната палата, в която се намира и офисът на Калоян Топалов. Така бомбената заплаха осигури спокойния ден на градския съдия номер 1.