Шефът на ВКС Лозан Панов не видя нищо нередно в светкавичната регистрация на "Да, България". Вчера Софийският градски съд реши делото в полза на партията на Христо Иванов, зад която наднича Иво Прокопиев, предава Канал 3.

На влизане във ВСС Панов беше попитан, как така СГС дава на "Да, България" регистрация за половин час, а други партии чакат с месеци. На този въпрос Панов отговори, че който е недоволен, може да оспори решението в седемдневен срок. Обикновено шефът на ВКС е много словоохотлив, когато става въпрос да нередности в съдебната власт, но не и този път.

Кратките му отговори са напълно разбираеми предвид факта, че Градският съд е овладян от неговото протеже Калоян Топалов, който се прочу основно с факта, че назначи всички свои приятели, познати и роднини на ключови позиции в подопечния му съд.

Вчера Георги Кадиев изригна, как едни партии получават съдебни регистрации за един ден, а за други процедурата продължава с месеци. 

"Да, България" подаде документи на 13 януари. Днес вече има заседание и решение на СГС, те вече го знаят и дори вече същият ден са вписани в регистъра на политическите партии, което само по себе си отнема до 7 дни. И всичко това за 17 дни? Правосъдието отново е бързо за едни и бавно за други", констатира Кадиев.

Шефът на СГС Калоян Топалов се крие и не дава отговор, защо подопечният му съд е така експедитивен в решаването на едни дела, а бави - други. Канал 3 ще продължи да търси председателя на СГС, който обича да дава интервюта само пред удобни медии с предварително уточнени въпроси.