Главният прокурор Борис Велчев заяви, че не знае как е задържан Златомир Иванов- Баретата. Преди редовното заседание на ВСС той заяви, че Софийска градска прокуратура не е излъгала за задържането на Баретата, предаде репортер на Агенция БЛИЦ.
Велчев отрече да е ръководил акцията като каза, че ВКП е по-голяма организация от Главния прокурор. “Точно как е станало задържането не мога да кажа. Знам, че е задържан. За мен представата ми за имиджа е осъдителна присъда в края на процеса”, коментира Велчев. Главният прокурор не пожела да отговори дали някой е платил на Димитър Вучев-Демби, за да свидетелства срещу Златко Баретата. На въпрос дали е възможно споразумение със Златомир Иванов, Борис Велчев отказа да даде конкретен коментар като подчерта, че по принцип споразуменията облекчавали работата на прокуратурата.
По повод обявяването на новината, че Баретата е задържан от депутата на РЗС Яне Янев, Борис Велчев заяви, че Янев не е взимал хонорар от прокуратурата. На въпрос, че зам.-градският прокурор Роман Василев няма нито един внесен обвинителен акт за 2008 година, главният прокурор каза, че това нещо трябва да се провери. Той обаче насочи журналистите към прекия ръководител- градският прокурор Николай Кокинов. Според Велчев това е въпрос на административни ангажименти. Милан Николов, БЛИЦ