Страхове тресат депутатите на ГЕРБ, а причината е очакваната пълна промяна в листите на партията. Масово структурите по места са поискали, хора на Цветан Цветанов да бъдат премахнати от кандидат-депутатските листи, пише в. Труд

Партийци твърдят, че мнозина от избраниците на Цветанов вредят на имиджа на партията. Нещо повече - подозират, че ако влязат с листите на ГЕРБ, биха могли да се отцепят.

Очаква се в предстоящите списъци на ГЕРБ да не намери място Станислав Иванов, който разнасяше чували с бюлетини и е кумец на Цветанов. Под въпрос са и други имена. 

Крайно време е Борисов да сложи в архива и Георги Марков, който често използва парламентарната трибуна, за да си напрани личен пиар. Бившият кадър на ДС, известен с псевдонима Николай, не прави нищо друго освен да сравнява България с Унгария, което прави изключително лоша услуга на министър-председателя.

Докато Цветанов беше втори човек в ГЕРБ, Георги Марков често се въртеше около него и го обсипваше с хвалебствени думи.

"Радвам се, че г-н Цветанов излезе чист", написа в своята фейсбук страница бившият конституционен съдия по повод оневиняването на Цветанов във връзка с имотните му сделки, които костваха отстраняването му от всички ръководни постове в партията и изваждането му от парламента.

След като Цветанов изпадна в немилост, Марков мигом му обърна гръб и се сгуши до Борисов.

Очаква се напористата Деница Сачева да получи повече власт и да играе ключова роля по време на дебатите в предизборната кампания.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще реди листите. В настоящото Народно събрание има остър дефицит на юристи, финансисти и икономисти. 

Вече имало списъци в структурите на ГЕРБ с експерти в тези области, които се очаква да заемат местата на голяма част от сегашните депутати.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!