Милиони отпадъчни води влизаха при плажуващите в бургаския залив. Помните какви болести се хващаха от там и какви гадости плуваха там, но сега може да кажем, че нашето море е почти толкова чисто, колкото и хубавите международни. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов, който след Приморско отиде в Айтос, където близо 19 млн. лв. са инвестирани в изграждането на пречиствателна станция.

„Изпълнението на проекта освен достъпа до по-добра услуга за местните жители ще се оптимизира и екплоатацията на цялостната ВиК система”, започна Борисов.

Той поясни, че тази инвестиция ще е добре не само за хората, който живеят в Айтос, но и за здравето на хората, за доброто на инвеститорите, бизнеса и туристите.

Премиерът в оставка изригна срещу обвинения от страна на лидерката на БСП Корнелия Нинова: "Вчера една Господа Лъжа ни обвини, че сме строили в пъти по-скъпо от Румъния. Казват, че щели те да го направят по-евтини, а няма да крадат. Несериозно е партия, в която в изпълнителната й комисия има няколко строителни фирми, да говорят такива неща. Аз твърдя, че в България строим в пъти по-евтино от Румъния".

"Нека да се радваме на зимата. Многото сняг е добре за природата, но и за туризма - курортите ни са пълни. Да, признавам, че едва снощи успяхме да пробием всички блокирани места от снега", каза още премиерът в оставка.