Премиерът Бойко Борисов ще открие обходния път на Поморие. Това е последен етап от модернизацията на пътя Бургас - Слънчев бряг.


С построяването му транзитното движение се изнася извън града, повишава се безопасността на движението и се намалява замърсяването на въздуха.

Обходният път на Поморие е готов със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за около 20,6 млн. лв.

В момента премиерът Бойко Борисов инспектира разширението на разширената модернизирана пречиствателна станция за отпадни води в Китен. С него са и министърът на околната среда и водите Емил Димитров и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.,

Борисов се обърна и към журналистите, че където и да го видят, все за Радев ще го питат.

„Има ли туристи? 40 чартъра разбрах, че са пристигнали. Важно е да има дистанция и внимание към туристите. Ще свикнем да живеем, че това ни се случва“, каза той.

„Сега след Поморие и Приморско има пречиствателна станция. Като дойдат туристите отварят колекторите, влизат лайната през плажа и от там в морето“, пошегува се Бойко.

"Огромна пречиствателна станция направихме. Всички населени места вече имат най-новото и модерното.  Предоставяме на всички гости по Черноморието най-чистото море. Всяка капка вода е чиста“, завърши Борисов.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!