Премиерът Бойко Борисов отново тръгна из страната. Този път в Пловдив, където местният гарнизон - Съвместното командване на специалните части, има и празник.


Заедно с него е и вицепремиерът Красимир Каракачанов, а сред гостите са депутати, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, кметът на Пловдив Здравко Димитров, командирът на командването на специалните сили на САЩ в Европа, както и командирите на специалните сили на съседните държави.

Премиерът присъства на връчването и на освещаването на новото бойно и представителното знаме на Съвместното командване на специалните операции, което пък се ръководи от ген.-майор Явор Матеев.

След ритуала в гарнизона, заедно с митроплит Николай и кмета Здравко Димитров, Борисов отиде да види как е ремонтиран храма в Пловдивската семинария в града. Премиерът изтъкна, че са идвали преди повече от година. Николай го разведе из църквата и му показа стенописите в нея, която е и учебният паркалис. Той се похвали, че имат мощи от няколко светци - Киприян, Петър и други.

Борисов се черкува и запали свещ в храма на академията, след което разгледа новоремонтирано помещение и изрази своето задоволство от видяното. Премиерът разгледа и библиотеката на Духовната академия, както и учебните помещения и общежитието на студентите и учениците. 

"Благословен бъдете, господин министър-председателю, който сте дошъл в дворите на Пловдивската духовна академия и Борисов напомни да се носят маски, защото самият той е бил "потърпевш" и си е платил глобата за неносенето на предпазното средство в Рилския манастир.

Заведоха го и в библиотеката на семинарията и самата сграда, а от там се похвалиха, че имат книги и от Цариградската духовна семинария, на която са наследници. Борисов остана доволен от класните стаи и му докладваха, че има около 200 ученици и студенти, сменен бил покрива, дограмата, както и отоплителната система.

"Затова и Софийска и Пловдивската академия, където се учат свещените..... ", каза той и помоли всички да носят маски. "Понеже ме глобиха 300 лева, затова и съм с маска", поясни премиерът.