Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се пусна на живо от църквата Св. Стефан в Южния парк в София. Заедно с него е столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Борисов донесе подарък камък от Йерусалим, който е специално изпратен от Вселенския патриарх. "В църква избягвам да говоря, но вселенският патриарх ни покани в църквата в Истанбул. Десетки златни кръстове греят над Златния рог, възстановихме Желязната църква заедно с Ердоган. Вече я има във всички туристически брошури, хиляди се изсипват там. Само това да сме направили в живота си - в Истанбул да греят златни кръстове, е достатъчно, разказа Борисов за посещението си преди дни", посочи Борисов.

"Само преди малко един депутат от ДБ попитал дали аз трябва да отговоря дали аз съм се срещал с Ердоган в Истанбул. Той може да провери кога сме влезли и излезли от границата. Но специалния гост на Вселенския патриарх бях аз. 

Освен да са объркали Вселенския патриарх с Ердоган. А извън богословието бих ги посъветвал да идат и да се срещнат, защото освен миграцията, и терминалите, това щеше да е полезно за нас. 

Но както вие казахте, Бог прощава, и на тези, които говорят без да мислят и които говорят, за да прикрият менталното си противоречие, отсече Борисов. 

По-рано днес депутатът от ДБ Стоян Михалев разправяше по Нова тв, че кулоарите на парламента, че бил дочул как Борисов се бил срещнал с Ердоган и му било казано да прави правителство с ДПС. Естествено Михалев не уточни има ли надеждни източници за това свое дочуване. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук