„Ако бъдем дисциплинирани, ако спазваме всички мерки и не се поддаваме на паниката - ще се справим с предизвикателството на коронавируса“, това написа преди минути премиерът Бойко Борисов.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес той бе в Габрово, където сложи предпазна маска на лицето и провери как протича изработката на специални защитни костюми.

Именно там министър-председателят каза как ще преборим коронавируса.

„Българите имат основание да се гордеят със своята индустрия, която по впечатляващ начин успя да реорганизира работата си и да започне да произвежда необходимите защитни облекла. 

Има голяма необходимост и от респираторни уреди. У нас има няколко хиляди апарати, като сме платили и допълнителни бройки. Както тези наши действия, така и всички останали са изцяло съобразени с препоръките на лекарите от Националния оперативен щаб. Експертите ни казват, а ние изпълняваме. 

Ето защо съм изненадан от думите на президента Румен Радев, който откакто има коронавирус у нас някъде беше изчезнал“, сподели Борисов.

Освен това премиерът публикува и интересни снимки от фабриката, която посетиха заедно с шефа на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!