Премиерът на Бойко Борисов проверява строителните дейности по магистрала "Хемус".


Още в ранни зори днес министър председателят инспектира как строителните инженери си вършат работата за напредъка по строежа.


 

При разговор с премиера един от работниците обясни, че е от Стара Загора, но е дошъл тук, защото прави магистрали. "Имаш какво да правиш, на юг ги направихме сега тук", коментира Борисов.

"И от Белокопитово до Търговище много силно работят", обясни той.

Строителен инженер обясни на Борисов, че цялото трасе, която виждат в момента, е археология и до декември месец от Министерството на културата трябва да кажат дали имат нужда от допълнителни разкопки.

Служителят от строителната фирма обясни, че в момента се стараят да отводнят участъка.  „Всеки ден на обекта работят по 90 работника. Възползваме се максимално от хубавото време",  каза още той.

"Тук ли сте пипали баластрата? Казал съм, че ще има глоби за областни управители, ако още веднъж ме скарате с еколозите", обърна се министър-председателят към ръководителя на обекта, който се возеше в джипа му.

Строителният инженер каза, че големи корекции не са правени, но е необходимо за строежа да се докара много голям кран, а под него земята да бъде подготвена. 

Тогава Борисов му препоръча да се посъветва с еколозите. 

"Ще ги поканим днеска, ще се срещнем с еколозите. Ще искаш да ти предпишат. Не може да влизаме в конфликт. Ще ги докараш да видят трасето, да видят какъв огромен строеж е", каза още Борисов. 

Строителният инженер обясни на премиера, че почти всички фирми в България, които се занимават с изработването на греди, са ангажирани с работа заради необходимостта над 800 греди за съоръженията в района.