Премиерът Бойко Борисов се похвали със снимки в личния си профил във фейсбук каква важна среща е провел преди да говори пред Европейския парламент, за да представи приоритетите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

"Срещнах се с председателя на ЕП Антонио Таяни преди да представя в Европейския парламент приоритетите на България за председателството на ЕС.", написа Борисов.

 


 


 


 

В 10:00 ч. наше време премиерът Бойко Борисов ще представи приоритетите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз в Европейския парламент (ЕП) в Страсбург.

В началото първата за годината пленарна сесия в Страсбург Естония, която ни подаде щафетата, отново получи висока оценка за професионализма си.

Брекзит продължава да е най-горещата европейска тема и днес ще напомня предстоящите сложните преговори по време на българското председателство.

В този контекст, премиерът Борисов ще представи приоритетите за следващите шест месеца:
- бъдеще на Европа и младите хора;
- европейска перспектива за Западните Балкани;
- сигурност и стабилност в Европа;
- цифрова икономика и умения на бъдещето.

Около обяд се очаква обща пресконференция на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни с българския премиер. Въпросите към тях вероятно ще подскажат очакванията към страната ни и от страна на европарламента, и на европейската преса.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!