Премиерът Бойко Борисов се пусна на живо с джипа си.

Министър-председателят инспектира строежа на "Балкански поток". С него е директорът на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов.

"За да няма спекулации, да кажем, че ние си строим българската газова връзка", обясни Борисов.

Той добави, че диверсификацията на природен газ у нас вече е факт.

Премиерът попита и как върви ремонтът на аварията на газопровода с Гърция и му беше обяснено, че аварията е отстранена и днес ще има пиково потребление на газ в Гърция.

Припомняме, че днес в парламента се разрази мощен скандал заради отсъствието на премиера, като дори БСП напусна пленарна зала.

"Нека българите видят какви огромни инфраструктурни строежи се правят в момента", призова министър-председателят. "След няколко месеца всичко отново ще бъде в жито", добави Борисов. 

В момента той инспектира строежа на 44-километров участък от Балкански поток на територията на Разград и Търговище.

"Днес ще пуснем водата на хората", каза министър-председателят по темата за замърсяването на р. Марица край Димитровград, което спря водата на 48 населени места.

Владимир Малинов обясни,че  "Булгартрансгаз" са изплатили 2,8 млн. лв. заради невъзможността да се обработват земите.

"Затова не могат да ни простят. Мечта на поколения", възкликна Борисов. По трасето има и археологически находки. "Ако не сте вие бързо да работите, нищо не може да стане", обърна се Борисов към археолозите. "В момента над 78 обекта са открити и се проучват", допълни Малинов.

Борисов обясни, че когато се направи връзката всякакъв вид газ ще може да преминава през България и ще има алтернатива при аварии като тази с газопровода с Гърция.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!