Две години правихме много компромиси. Като теглим чертата - партията загуби, държавата спечели. Това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на среща с 23-ти, 24-ти и 25-ти МИР в София.

"ГЕРБ е единствената партия, в която няма олигарси. Тези, които ги броят за олигарси са създадени много преди ГЕРБ да я има“, заяви той.

Ние сме 100% независима партия, всичко зависи само от нас“, подчерта Бойко Борисов. Той се обърна към членовете на ГЕРБ с призив да бъдат смирени към хората, на които е причинено неудобство или за който партията не е направила нещо достатъчно добре.

Народът си има памет, не можем да се оплачем от народа. На избори досега ние не сме побеждавани, затова съм благодарен на народа“, заяви Бойко Борисов.

„Избори се губят, избори се печелят, затова мобилизация“, посочи лидерът на ГЕРБ. „Самодоволство, че ние сме най, е груба грешка. Всеки ден трябва да се доказваме“, коментира той. „За радост в нашите листи, и в смесените райони, имаме много български мюсюлмани“, каза още Бойко Борисов. 
По повод обновяването на БСП той посочи, че новото са Елена Йончева и Тома Томов, които гледаме вече 25 години. „Те са точно толкова ново, колкото Цветан Цветанов сега да ми доведе Искра Фидосова и да каже ето ти едно ново лице“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Той обясни, че е гледал малко от конгреса на БСП, който сякаш е бил конгрес за Бойко Борисов.

„Дано Президента Радев има здрав разум, в него ми е надеждата“, заяви лидерът на ГЕРБ. „Остави ли ни на тези хора, най-малко ще искат касиране на изборите“, обясни Бойко Борисов казуса с машинките за гласуване и допълни, че ако се касират изборите, това би означавало още 50 млн. за нови избори.