През следващата година ще бъде ремонтиран булевард „Цариградско шосе”, макар че това беше предвидено за тази година.
Ремонтът беше записан за това лято, той няма да се извърши, защото държавата не е помогнала финансово”, заяви столичният кмет Бойко Борисов. Той коментира, че “да чакаш нещо от държавата, все едно да чакаш от умрял писмо. Спрели сме да чакаме, догодина ще го заложим в бюджета”.
Ремонтът на “Цариградско шосе” ще бъде в участъка от алея „Яворов" до Околовръстния път.

Бойко Борисов обвърза състоянието на Цариградско с управлението на премиера като заяви: “Искам да ме заведете на една отсечка на Станишев с експерти и ако е по-равна от Цариградско, ще си говорим”.
Борисов информира, че са ремонтирани 2106 м от улица „Александър Пушкин" - от пресечката с бул. „Цар Борис III" до ул. „Даскал Стоян Попандреев". Освен това в момента се ремонтират булевардите „Раковски” и „Сливница”, „8-ми декември” и „Данаил Николаев”.
Кметът се извини на столичните шофьори заради затварянето за близо месец на кръстовището на Околовръстния път със „Симеоновско шосе", но по думите му това бил единственият начин за бърз строеж на естакада. Борисов допълни още, че в петък започва изграждането на две велоалеи в града. /БЛИЦ