Премиерът Бойко Борисов коментира разразилият се скандал с репортера на "Господари на ефира" Митко Върбанов.

Припомняме, че журналистът бе уволнен, след като видеоматериали разкриха, че репортерът на предаването Митко Върбанов е преиграл след репортаж за опасни храни с изтекъл срок на годност. Според излъченото видео от неговия репортаж той е блъскан от двама мъже и една жена от склад във Велико Търново. Истината се оказа съвсем друга. 

Ето как коментира ситуацията Борисов след въпрос на Илиана Беновска в Ню Йорк:

"Аз не съм реагирал спонтанно, защото разликата в 7 часа ми отне време докато ми докладват за какво става въпрос. И казах тогава на вашия колега, че и принципът тук е абсолютно правилен – МВР е действало правилно, прокуратурата е действала правилно, повдигнати са обвинения. Това, че във всяко стадо си има и черна овца може да се случи и се е случило, не трябва да променя принципите.

Ние трябва да сме непримирими към посегателство към журналист, който и да е той, където и да е той. Това ние сме направили, това аз съм изразил. Когато са станали ясни факти и обстоятелства, съдът се е произнесъл. Така че уж нямаше да го правя и аз, малко стана като президента Радев – да сме за единение, няма да го коментирам докато не го прочета и си го коментирам 5 минути. И това е малко в рамките на шегата", заяви министър-председателят.