Бизнесмените Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като братя Галеви, са в националното следствие, потвърди пред БЛИЦ директорът на Националната следствена служба Бойко Найденов. Той каза, че продължават следствените действия по започналата вчера операция съвместно с МВР и данъчните служби.
Подробности за това срещу кого е образувано досъдебно производство за пране на пари има право да огласи единствено наблюдаващият прокурор от градската прокуратура, каза Найденов.

Досъдебното производство за пране на пари е образувано срещу неизвестен извършител, каза пред БЛИЦ градският прокурор Николай Кокинов. Ще бъде образувано досъдебно производство за притежание на наркотични вещества срещу Николай Клисарски - Коко, чието име бе намесено преди години около откритата нарколаборатория в Дупнишко.

Във връзка с проведената съвместна акция на прокуратурата, НСлС, МВР, ДАНС, Агениця “Митници” и НАП, при която на територията на Дупница, Перник и София бяха извършени действия по разследване в административни и жилищни сгради, са събрани достатъчно данни за престъпна дейност,  съобщи по-рано днес МВР.

БЛИЦ припомня, че за братя Галеви беше съобщено, че са "в неизвестност" вчера, след като прокуратурата, НСлС, МВР, ДАНС, агенция “Митници” и НАП предприеха масирана акция в Дупница, Перник и София. Проверяваха се автокъщи, офиси, административни сгради и жилища, извършвани бяха претърсвания и изземвания в 13 обекта. Целта на институциите е събиране на допълнителни доказателства за престъпления срещу финансовата, данъчната и осигурителна система, обявиха от МВР.
Днес от опозицията се възмутиха, че има изтичане на класифицирана информация за операцията на МВР и ДАНС срещу братя Галеви, които не бяха задържани при акцията срещу тях. /БЛИЦ