Премиерът Бойко Борисов се пусна на живо и от посещението му в Службата по пожарна безопасност във варненския кв. „Аспарухово” за среща с пожарникарите. Той се срещна с униформените и ги подхвана за оборудването им.

"Аз съм служил на шкоди и ЗИЛ. Сигурно няма да можете да ги запалите. Аз съм сигурен, че няма да можете да пуснете маркуча.", заяви Борисов.

Сутринта един колега показа една смачкана каска. Аз съм служил с онези старите. Една жълта пластмасова каска, Сутринта си я хващах под ръка и като Уди Кълчава.

Няма пожарникар в България, който да каже че е влязъл в пожар преди мене.

Борисов даде и разрешение на медиите да прекарат едно дежурство с пожарникарите. "Поискахме да снимаме едно дежурство на пожарникарите, но не ни дадоха", обърна се премиерът към една от репортерките. "Кой бе, удиви се премиерът. "Аз ви разрешавам.

На Маринов съм разпоредил - техника, обурудване и вдигаме доходите на всички. Не може на едни да вдигаме, а на други не", отсече той.

Шкода Мадара, произведена в Шумен, спомни си премиерът и предложи на журналистите да направят репортаж какво се е случило с този репортаж, като намеси и сделката с Фолксфаген.