Вторият избягал от затвора – Радослав Колев, веднъж е правил опит да се свърже с брат си Христо. Това каза самият Христо Колев. Бащата на Радослав пък вярва, че синът му е още жив. Семейството обаче твърди, че не знаят къде се намира Радослав. 
За последно Ангел Колев видял сина си през март. Договарят се следващото свиждане в затвора да е на рождения му ден – 22 април. Радослав обаче бяга преди това.

„Ако има нещо в главата, трябва вече да е минал границата. Ако остане тук, рано или късно ще го хванат”, категоричен бе Колев пред bTV. Той твърди, че Радослав нито веднъж не се е свързал с него по телефона.

„Не е толкова тъп да ми звънне по телефона, знае, че ще го засекат. А и покрай нас е пълно с полиция”, каза Ангел Колев.
След бягството бащата е разпитван няколко пъти в полицията. Другия му син – Христо,  също – вчера за последен път, но се прибира с медицински документ за побой.

Христо признава, че веднъж Радослав се е опитал да се свърже с него. „Една жена ми се обади от непознат номер и ми направи среща. Но като отидох там, имаше патрулка и не се появи”, заяви братът на избягалия затворник.

Той твърди, че няма представа къде е Радослав, а на въпроса дали ако знае, ще го покрие, отговори: „Зависи от обстоятелствата”. Христо се надява всичко да се изясни по-бързо.

Бащата пък казва, че рано или късно ще разбере къде е синът му. „Не искам да разбера в момента, защото ми е по-лесно” отбеляза той. 

Ако след три месеца няма напредък в издирването, мъжете ще започнат сами да търсят Радослав Колев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ