Това не е разказ за съпричастност, нито за някоя инициатива, това е разказ за доброто. Както БЛИЦ съобщи, в навечерието на Новата година този възрастен мъж от Бургас не издържал на силите си и затънал в снежния капан на метри от дома си.

„Ходех за хляб на магазина и минах от тук за по-направо, защото тук е заледено, да не обикалям, но бастунът ми се хлъзна напред“, разказа възрастният Алекси Малчев.

Алекси е от бургаския комплекс „Меден рудник“. На 62 години е, а преди три години прекарва инсулт. В студения декемврийски ден, докато бил в снежната преспа, му се притекли на помощ двама напълно непознати младежи – студентите Добрин и Яна.

Постъпката им е запечатана във видеоклип, качен в социалните мрежи. Докато помагали обаче, нямали представа, че ги снимат и не определят като геройство постъпката си.

„Станали сме големи егоисти, искаме да правим неща, от които ще получим нещо, ще имаме отплата. Смятам, че най-голямата отплата за човека е да види другия, другото човешко същество усмихнато и щастливо. Ще се радвам ако всички хора започнат да бъдат малко по-добри, състрадателни и помагащи си“, заяви Добрин в ефира на bMT.

Именно това си пожелават младежите през Новата година. А възрастният мъж, на когото са помогнали им е благодарен. Казва, че досега в живота му никой не е бил толкова добър с него.

Видеото с благородната постъпка, разпространено в социалните мрежи, просълзи стотици бургазлии. Алекси не е гледал клипа, но това, че е трогнал мнозина му говори, че доброто все още съществува.