Никога няма да се разкрие истината за нападението над журналиста Огнян Стефанов, смята Евелин Банев, по – известен като Брендо. Поръчките срещу мен са от бившия вътрешен министър Румен Петков. Това каза Банев по Нова телевизия тази сутрин. Виждал съм се с него още, когато беше вътрешен министър и преди да ми се повдигне обвинение. Срещата стана в негова кола в центъра на София, близо до ресторант “Под липите”. Освен нас в колата имаше шофьор, обясни Брендо. По думите му Румен Петков му е предложил да свидетелства по делото срещу Маргините.
Получих писмо вкъщи да се обадя на телефон, аз го направих и ми беше уредена среща в кола с Румен Петков. Той ми предложи да съдействам по делото. Аз казах, че нямам с какво да съдействам и след това ми беше повдигнато обвинение. Има връзка между това, че съм отказал да свидетелствам срещу Маргините и това че ми е повдигнато обвинение.
Миналата година вкъщи влязоха цял взвод барети, прескачат огради, гърмят и извършиха обиск вкъщи, посочи Брендо. Той добави, че това се е случило три пъти. Никой не ме разпитва, след това ми се повдига обвинение и се казва че не съм съдействал, каза още Брендо. Той прочете декларация от негов съкилийник Валентин Цеков Димитров, в която пише, че е бил заплашван от прокурора Маргарита Попова в присъствието на директора на Националната следствена служба Бойко Найденов. Попова му е казала, че ще му почерни живота, ако не съдейства и не каже, че аз съм говорил по телефона дни преди убийството на свидетелката по делото ми Йорданка Запрянова от килията и съм се хвалел че съм убил нейния син, обясни Банев. Искали са да каже, че парите ми са от наркотици, че съм извършил убийство, обясни Брендо. В телефонно включване Димитров каза, че всичко това е вярно и че той е отказал да даде такива показания, защото не се верни.
Водещият на предаването обяви, че потърсения за коментара Бойко Найденов е казал, че всичко това е абсурдно.
Никога няма да се разкрие истината за нападението над журналиста Огнян Стефанов, смята Евелин Банев. Има групи, които изпълняват ролята на изпълнителна власт, има си хора, които поръчват такива неща, заяви той по Нова телевизия тази сутрин. Брендо се мотивира още с твърдението, че никога досега не е било разкрито такова нападение.
Бяхме с Огнян Стефанов в ресторант “Кипарис”, имахме среща, познаваме се отдавна. Бях го свързал с една фирма, която познавам за реклама на неговия сайт “Фрогнюз” и от фирмата ме помолиха да говоря за цените заради световната финансова криза, обясни Брендо. Говорихме и за сайта “Опасните”, за това дали се преценява онова, което се публикува. Питах го не се ли притеснява от това че го свързват със сайта, той каза, че изобщо, продължи Банев.
По думите му заедно със Стефанов са влезли към 20.00 заедно в ресторант “Кипарис”. След два часа пак излязохме заедно и се разделихме в две различни посоки. Чух някакъв шум, обръщам се и те вече бяха скочили.
С мен беше партньорът ми Петър Колчев и двама скочихме да го защитим. Носът ми беше счупен, имах травми по лицето, а партньорът ми – две счупени ребра. Нападателите бяха 8 - 10 човека с някакви метални, а боят продължи около една минута. Те бяха без маски, непознати за мен, добави Брендо. /БЛИЦ