Бруталните сцени се разиграли в пловдивско село. Три деца обикаляли и хвърляли пиратки. Когато минали покрай една от къщите, пиратка попаднала на терасата й. Бомбичката гръмнала точно до стаята на съвсем малко дете, което спяло. Събудило се от гърмежа, а баща му се вбесил.

Взел револвера си и фенер, след което излязъл на улицата, за да търси малчуганите. Видял ги, извикал им да спрат и да не мърдат. Отишъл при тях и насочил пистолета към главите им, крещял и ги обиждал. Заплашил ги с думите: „Ще ви изпозастрелям всичките като кучета! “, пише "Марица".

Накарал ги да покажат съдържанието на джобовете си, за да види кой има пиратки, като през цялото време пистолетът бил насочен към главите им.  Към тях се приближили още две момчета, като същите действия разяреният родител предприел и към тях.

Едно от  пострадалите момчета казало, че минути преди тях пред къщата им минали други младежи. Родителят тичешком се отправил към указаната посока. Тогава и петте деца си тръгнали, като някои тичали до жилищата си, други минали по заобиколен път, тъй като били много уплашени и стресирани.

Случката датира от 12 януари 2020 г. Утре обаче ще се проведе първо заседание по делото, две години след кошмара за децата. Бащата е с две обвинения - за заплаха за убийство и за незаконно оръжие. Ако признае вина, делото ще премине по съкратената процедура.