За поредно брутално престъпление, извращение, насилие между деца алармира очевидец. Грозната гавра е извършена в гората на бургаския кв. Банево от стари познайници на полицията и прокуратурата, пише "Флагман".

В началото на март те притиснаха момче до оградата на бургаска детска градина, млатиха го и снимаха видео, с което да увековечат геройството си и да се хвалят.

Този път жертвата е от кв. Банево, кротко и добро дете, което искало само да има приятели. Не за първи път обаче те се гаврили с него. На 30 март вече нещата излезли извън контрол. Кварталните гаменчета завлекли тийнейджъра в гората, започнали да издевателстват над него, като пъхат в ануса му предмети, сред които бутилка и нож. Заснели „подвига“ си и се хвалели с него.

"Флагман" разполага с пълните видеоклипове, които насилниците са заснели и с които се хвалят пред връстниците си и призовава полицията, прокуратурата, Агенцията за закрила на детето и институциите, които отговарят за подобни брутални сцени между непълнолетни, да накажат гамените от кв. Банево с най-голямата строгост, която им позволява законът.

В противен случай видеоклиповете ще бъдат публикувани и ще бъдат разкрити извършителите, предупреждават от изданието. Нито един от тях не е пълнолетен и това е най-страшното, защото явно обществото ни възпитава престъпници. Прикривайки подобна саморазправа с нечовешки привкус, ставаме съучастници и помагаме в тийнейджърите да се породи чувството за безнаказаност.