Шокиращо насилие между деца, при което 15-годишен млати като животно 13-годишен до оградата на детска градина в ж. к. „Славейков“, е най-обсъжданата тема тази сутрин в Бургас. Причината за побоя – момиче, което отхвърлило едно от лошите момчета, по което си падало преди това.

Оказа се, че това не е първият път, когато 15-годишният Д. проявява агресия – вербална или физическа. Той имал много изцепки в кв. Банево, където живее, както и в елитната гимназия, която посещава в Бургас, пише "Флагман". 

В момента Д. се намира в Отдел „Закрила на детето“, където дава обяснения защо на 3 март три пъти е нападал по изключително жесток начин 13-годишното момче от ж. к. „Славейков“, което гаджето му предпочело. Д. дошъл с 10 момчета, които викали на жертвата със злоба "Смееш ли да го удариш, ще стане още по-лошо".

„Подадохме жалби във Второ РУ и в Отдел „Закрила на детето“, извадили сме медицинско при съдебен лекар. Няма да оставя нещата така. Синът ми е стресиран, прибра се пребит и след това цяла нощ не можахме да го успокоим и не заспа.

По главата му има подутини, сцепена му е устната, от носа му тече кръв, има охлузвания и синини. Не може да си отваря устата и да се храни“, каза бащата на пребитото момче, който е категоричен, че ще търси правата си.

Майката на красавицата, която се превръща в ябълката на раздора между двамата ученици – Зорница Спасова, също разкри подробности.

„Дъщеря ми се прибра шокирана. Разказа ми всичко и за мен това е недопустимо. Биячът е дошъл с 10 момчета, които са по-големи от дъщеря ми и приятелите й. Трима от тях са я държали и нито тя, нито другото момиче са успели да помогнат на пострадалото дете. Дъщеря ми е събаряна и заклещвана от тях при всеки опит да се притече на помощ на момчето. Екшънът се случва около 17-17,30 часа, а преди това има още два такива побоя, които не са заснети.

Аз съм учудена на реакцията на всички възрастни хора, които са станали свидетели на случващото се – само един млад мъж се е опитал да разтърве децата, но се е отказал, след като е видял, че са 10 срещу един. По това време в парка е пълно с хора, пълно е с минувачи в района. Боят е станал на изключително оживено място в ж. к. „Славейков“.

Не мога да проумея защо никой не е реагирал“, казва майката Зорница Спасова и призовава да не оставаме безучастни, ако видим подобна сцена, на мястото на нейното може да са и нашите деца един ден.
 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ