„Не виждаме основания за преждевременно прекратяване на дерогацията на руски нефт. БСП няма да подкрепи управляващите за плана, който предлагат и за решение, чиято цена ще трябва да платят българските граждани – неминуем скок на цените на горивата за крайния потребител”. Тази позиция заявиха лидерът на БСП Корнелия Нинова и народните представители от социалистическата партия Атанас Зафиров, Драгомир Стойнев и Петър Кънев на среща със синдикалисти-нефтохимици днес.

Синдикалистите поискаха срещата, подчертавайки пред представителите на БСП притесненията си за дейността на структуроопределящия отрасъл и загубата на работни места. По думите им няма как прекратяването на дерогацията преждевременно и промяната на доставките на петрол да не се отразят на цените на горивата за крайния потребител.

Социалистите също изразиха притесненията си от факта, че цените на горивата растат и ще продължат да растат, вследствие на решенията, които управляващите взимат.

„БСП е последователна в позицията си, която винаги е съобразена с интересите на българската икономика, българското производство и с хората”, заяви Драгомир Стойнев и припомни категоричната защита на българския национален интерес при дебата за доставките на нефт и дерогация, отстоявани от БСП и Корнелия Нинова като вицепремиер и министър на икономиката.
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук